volgend concert

27 april              Primos del Norte

Flamenco door Erminia Fernández Córdoba – zang, Arturo Ramón – gitaar en  Udo Demandt slaginstrumenten.

Aanvang concert 20:00

€ 40,- voor concert en souper

reserveren via mascha.v.peijpe@inter.nl.net of 0418-673597

Primos del Norte is een flamencogroep die in 2000 werd opgericht met zangeres Erminia Fernández Córdoba, gitarist Arturo Ramón en percussionist Udo Demandt.

Samen hebben ze een aantal cd’s gemaakt en  live opgetreden in de meeste West-Europese landen, maar ook op muziekfestivals in Marokko en Turkije.  Primos del Norte staat voor flamenco van hoge kwaliteit. Hun optredens kenmerken zich niet alleen door de subtiliteit van de muziek en de explosieve ritmische expressie, maar ook door de prachtige stem van Erminia, die er steeds in slaagt het publiek te raken.

Erminia Fernández Córdoba (1980)brengt al jaren ongeëvenaarde flamencozang in Nederland. Met haar kleurrijke stem weet ze haar publiek altijd te raken en laat hen verlangen naar meer. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt aan verschillende cd’s en opgetreden in de meeste Nederlandse theaters. Ze werd geboren  in La Plata, Argentinië  met een Nederlandse moeder en Argentijnse vader en verhuisde toen ze één jaar was naar Alicante waar ze opgroeide tot haar 18de. Daarna verhuisde ze naar Nederland en studeerde Latin zang aan het Rotterdams conservatorium waar ze afstudeerde in 2006. In 2000 begon ze met flamencozang en vrijwel meteen begon ze op te treden in dit genre samen met haar huidige man, flamencogitarist Arturo Ramón. Ze heeft opgetreden met onder andere: Primos del Norte, La Primavera, Algo Así, NL Mundo, Imetlaâ, Samba Salad, Labryenco, Het Internationaal Danstheater, Het Brabants Orkest, Het Metropole orkest en De Uitdaging.

Arturo Ramón (1981) begon op 11-jarige leeftijd met flamencogitaar en studeerde bij Paco Peña aan het Conservatorium in Rotterdam (Rotterdam World Music Academy). Naast sologitarist is hij een veelgevraagd begeleider voor zowel zang als dans. Hij speelde in een aantal groepen in Europa en daarbuiten. Naast optreden is hij ook geïnteresseerd in studiotechnologie en heeft hij als gitarist, componist en technicus meegewerkt aan diverse cd- en theaterproducties. In oktober 2005 bracht hij zijn eerste soloalbum uit – Matices. Het kreeg veel lof van de critici.

Udo Demandt werd in 1969 in Duitsland geboren. Hij groeide op in een gezin van muziekliefhebbers en begon op achtjarige leeftijd met drummen. Hij studeerde wereldmuziek (drums en percussie) aan het Conservatorium in Rotterdam (Rotterdam World Music Academy) en maakte studiereizen naar Santiago de Cuba, Istanbul en Andalusië (Spanje).
Sinds 1997 treedt hij op door heel Europa en werkt hij mee aan tournees in Afrika en Azië met verschillende groepen (flamenco, samba, afro, latin-jazz). Zijn veelzijdigheid en buitengewone muzikale talenten hebben hem tot een zeer bekende percussionist gemaakt in Nederland en daarbuiten.

 

www.degevleugeldeezel.nl