volgend concert

29 februari

Erik Reinders – fagot en contrafagot

Esther Steffens –  piano

De zingende contrafagot. Werken van o.m. Beethoven, Carl Löwe, Debussy en Mendelssohn.

Het concert begint om 20.00 uur. De prijs is, inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop, € 40. In verband met de voorbereidingen is reserveren via telefoon 0418 673597 of Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net gewenst, liefst voor donderdagavond.

Erik Reinders werd op 16 oktober 1959 geboren Hij studeerde van 1978 tot 1985 fagot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Louis Stotijn en Joep Terwey en contrafagot bij Guus Dral. Van 1985 tot 1987 was hij vaste remplaçant als contrafagottist bij het Rotterdams Philharmonisch orkest en vanaf 1987 is hij vast verbonden aan het Residentieorkest als contrafagottist /fagottist. Binnen het Residentieorkest is hij ook in kleinere bezettingen actief: Met Cor van den Berg en Theo Peeters vormt hij het trio “Resorque”  en hij maakt deel uit van een ensemble dat muziektheatervoorstellingen verzorgt. Met pianiste Esther Steffens vormt hij een duo. Naast zijn functie in het orkest is hij actief als docent aan het CKC te Zoetermeer en aan het Koninklijk Conservatorium.

Esther Steffens studeerde hoofdvak piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Frans van Hoek. Na het behalen van het diploma Docerend Musicus vervolgde zij haar studie bij Gert van der Steen in Rotterdam en bij Vicenzo Montenovesi in Rome. Zij is verbonden aan het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer als pianodocent en dirigent van het CKC Orkest. Daarnaast heeft zij een privélespraktijk. Ook is zij veel gevraagd als begeleidster van instrumentalisten. Ze vormt een duo met contrafagottist Erik Reinders. Verder is Esther ook als fagottiste actief. Zij speelt fagot in het Leiderdorps Kamerorkest, in Blazersensemble Windkracht 10 en in Westeinde Baroque.