volgend concert

14 december 2019

Martine van der Loo – fluit Mariken Zandvliet – piano

               “Tegen de stroom in”
Een romantisch, nostalgisch programma met ten onrechte in vergetelheid geraakte componisten. Zij behielden hun eigen persoonlijke stijl en dreven niet mee met ‘moderne’ ontwikkelingen. Carl Frühling, Edwin York Bowen, Mel Bonis, Jaap Geraedts, Hendrik Andriessen en Samuel Barber.

Het concert begint om 20.00 uur. De prijs is, inclusief koffie in de pauze en een licht souper na afloop, € 40. In verband met de voorbereidingen is reserveren via telefoon 0418 673597 of Mascha.v.Peijpe@inter.nl.net gewenst, liefst voor donderdagavond.

Martine van der Loo (1963) studeerde fluit bij Abbie de Quant aan het Utrechts conservatorium, waar zij het solodiploma met onderscheiding behaalde. Martine is haar carrière al tijdens haar studie begonnen als eerste fluitiste bij het Nederlands Kamerorkest. Gedurende acht jaar is ze solo fluitiste geweest bij het Radio Symfonie Orkest en sinds 1995 is ze solo fluitiste bij het Residentie orkest in Den Haag. Daarnaast is Martine van der Loo psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Ze heeft zich gespecialiseerd in de psychische begeleiding van musici. Ze heeft haar eigen ‘Praktijk voor musici’ in Den Haag. Met Liesbeth Citroen heeft ze meegewerkt aan de herziene uitgave van het boek ‘Podiumangst’.

Mariken Zandvliet werd geboren in Troyes(F) en kreeg haar eerste pianolessen op 7-jarige leeftijd. Als 14-jarige debuteerde zij solistisch bij het Gewestelijk Orkest van Zuid-Holland. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij piano bij Herman Uhlhorn en behaalde daar het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Vervolgens studeerde zij kamermuziek en liedbegeleiding aan het Mozarteum te Salzburg bij Norman Shetler. Naast solistische optredens heeft Mariken zich op diverse samenspel-gebieden toegelegd. Met verschillende ensembles maakte zij tournees naar de Verenigde Staten, Scandinavië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Marokko. Zij is lid van La Rondine (Sextet met blazers), Trio Lataster en Tango Aliado. Met de fagottist Peter Gaasterland gaf zij concerten en masterclasses in Liechtenstein en met de sopraan Margo Rens in China. Met de violist Tjeerd Top concerteerde zij naast de bekende zalen in Nederland, in Indonesië, Argentinië, India, Sri Lanka, Costa Rica en Brazilië. Als docent en correpetitor is zij verbonden aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam.